Samstag, 20. August 2011

Sinir ötesi güvenlik uzmanları



Tüm araştırmalarımıza rağmen sadece sinir bozucu oldukları için mi yoksa sirk ayısına benzediklerinden ötürü mü Türk televizyonlarındaki güvenlik uzmanları komik gözüküyor henüz çözebilmiş değiliz. Bunlara bel bağlayan medya işi o kadar ileri götürdü ki „PKK kahinleri” bile türedi.
Adamın biri vaktiyle demiş ki „PKK önümüzdeki günlerde Karadeniz’de eylem yapabilir.” Ardından Kastamonu’daki mesele oldu, şimdi „Cinci Hoca” muamelesi görüyor. Üşenmedim oturup araştırdım, 2000-2005 yılları dışında PKK son 20 senedir her sene Karadeniz’de eylem yapmış. PKK’nin Karadeniz’de eylem yapacağını tahmin etmek pek de zor bir şey değil yani. Gel de bunu medya palyaçolarına anlat.
Önce başımıza emekli paşaları çıkardılar. PKK’yle mücadele konusunda başarısızlığın dibine vurmuş garabeler ekranları işgal edip millete akıl verir oldu.
Biz bunlar arasında en çok Osman Pamukoğlu paşayı beğenirdik. Tek bir PKK’linin bile burnunun kanamadığı operasyonları büyük zaferler olarak yutturan Pamukoğlu sonra parti kurdu. „1 milyonu aşkın üyem var” dedi ama sonuçta ilkokul bir talebesinin abaküs kullanarak hesaplayabileceği kadar oy alıp yerine oturdu.
***
Soru-Cevap
„Terörle mücadeleyi” kimler yürütüyor evladım?
İşte böyle dengesizler yürütüyor.
***
İşler o kadar çığrından çıkmış ki Erdal Sarızeybek için „efsane komutan” diyenler var. Adamın efsane olduğu Hakkari şimdi „kurtarılmış bölge” oldu olacak.
Artık Sarızeybek neler yaptıysa, ne tür efsanelere imza attıysa Hakkari halkı Kürtlüğe öyle bir yüzünü döndü ki ne asker ne polis ne kaymakam ne vali sokaklarında rahatça dolaşamıyor.
Sonra bu ve benzerleri kalkmış millete akıl veriyor.
***
Ordunun dişi tırnağı söküldü ya artık bu emekli paşalar televizyonda pek boy göstermiyor. Bunların yerlerini sivil ve polis kökenli uzmanlar aldı.
Ne yalan söyleyeyim emekli paşalar bunlarda daha iyiydi. 50 metre yakınında mutfak tüpü patlasa korkudan ödü kopacak adamlar devlete Kürdistan’ı yakıp yıkmanın aklını veriyor. Korumlarla, istihbarat desteğinde geziyorlar.
***
Şimdilerde de Türk ordusu Güney Kürdistan’daki PKK kamplarına „bomba yağdırıyor”. Tüm basında bir seferberlik havası hakim. Militarizmin toplumsal hezeyana cevap olduğu zamanlardan geçiyoruz.
Silvan’da PKK gerillalarına operasyon düzenleyen askerler ölür, Türk toplumu gaza geliyor.
Hakkari’ye adam öldürmek için son yılların en büyük yığınağı yapılır, PKK’liler buna karşı eylem yapınca Türk toplumu gaza geliyor. Milliyetçilik bayrakları açılıyor, savaş davulları çalınıyor, uçaklar kalkar bilmem kaç tonluk bombaları Güney Kürdistan’a yağdırıyor.
***
Soru-Cevap
Türk milliyetçisi kime denir evladım?
Öldürmeye gittiği adamların saldırısı karşısında infiale kapılana Türk milliyetçisi denir.
***
Bir de Kürt aydınlarını da militarist olmakla suçlayan ılımlı Türk aydın kesimleri var. PKK’ye militarist bir yapı gözüyle bakıyor ve çözümün önünde engel görüyorlar.
Bu medya sirkinin en komik palyaçoları da onlar. Şunu unutmayın ki Kürt halkının direnme hakkı tüm araçlarıyla meşru bir haktır. Hiçbir milletin başka bir milletin kaderi üzerinde tahakküm kurmaya hakkı yoktur.
Anlaşılmadı mı? Daha açık söyleyelim o zaman.
Türk devletinin Kürtler üzerindeki egemenliğine karşı direniş meşrudur. Türk devleti asimilasyondan, inkardan ne zaman vazgeçerse o zaman askeri saldırı ve direniş durumu ortadan kalkar. Bu kadar.



(20 Ağustos 2011 tarihinde Yeni Özgür Politika gazetesinde yayınlanmıştır)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen