Samstag, 22. Oktober 2011

Türk milliyetçisi kime denir?


Sosyal paylaşım ağlarında dönüp duran bir sorudur bu. Bir sürü insanın birbirinden ilginç cevaplar vermişliği vardır. Daha önce sanal alemde rastladığım bir tanımlamaya yer vermiştim.  
19 Ekim günü Çukurca’daki saldırının ardından yaşanan hezeyan o kadar çok sayıda yeni „Türk milliyetçisi“ tanımını doğurdu ki bunları paylaşmak farz oldu.
İşte 19 Ekim 2011’in ardından güncellenen yeni Türk milliyetçisi tanımları:Dağlarda PKKli avlarken ‘hadi aslanım’ diye sırtını sıvazladığı adam vurulup öldüğünde „anasının kuzusuydu“ diye dövünene Türk milliyetçisi denir.
Sınırdan 3-4 kilometre içeri girildiğini söyleyip 80 kilometre uzaktaki Kandil için „askerlerimiz Kandil’e dayandı, PKK kampları kuşatma“ altında diye manşet atana Türk milliyetçisi denir.
Karakoldaki mevzilerinden dışarı ancak hava unsurları ve ağır silah desteğiyle çıkan birlikleri „dağların kartalları“ ilan edene Türk milliyetçisi denir.
Neredeyse tüm askeri gücünü ilçe merkezlerinin yakınlarındaki garnizonlara topladıktan sonra „PKK niye ilçelere saldırıyor“ diye yakınana Türt milliyetçisi denir.
İleri teknoloji ürünü silahlar, TOKİ imalatı kale tipi karakollar, özel timler, Heronlar, Kobralar, jetlerle böbürlenip Kürtlere karşı bunların işe yaramadığını görünce putları yıkılmış Esved gibi şaşkınlığa uğrayana Türk milliyetçisi denir.
Her büyük eylem sonrasında bir ya da birden fazla korucuyu, ya da başka bir deyişle bir ya da birden fazla Kürt’ü hain ilan eden ve kayıpların sorumluluğunu onların üstüne atana Türk milliyetçisi denir.
„PKK’nin siyasallaşmasına asla izin vermeyeceğiz“ dedikten sonra PKK askeri bir eylem yaptığında „Kürtler PKK şiddetine isyan etsin. PKK niye şiddette ısrar ediyor?“ diyene Türk milliyetçisi denir.
PKK’yi tasfiye etmek için kararlılık üstüne kararlılık bildirdikten sonra „Terör örgütü intihar ediyor“ diyerek PKK’yi eylem stratejisi konusunda uyarana Türk milliyetçisi denir.
Binlerce Kürt siyasetçisini, sivili içeri attıktan sonra „bakın Kürtler artık protesto gösterisi yapamıyorlar“ diye böbürlenene Türt milliyetçisi denir.
Her eylemin ardından elinin ulaşabildiği tüm iletişim araçlarından Kürtlere sinkaflı küfürler yağdırıp deşarj olmaya çalışan ve bir kere bile kendi kendine „bu nasıl devran“ diye sormayana Türk milliyetçisi denir.
Ve en önemlisi de bir Kürt’ün Türkiye Cumhuriyeti egemenliğinin çizdiği sınırlar dışında bir özgürlük düşüncesi olması karşısında hayretler içinde kalana Türk milliyetçisi denir.
Kimse dalga geçtiğimi zannetmesin. Bu tanımların hepsi sapına kadar gerçek. Günümüzde artık Türk milliyetçiliği, Kürt inkarcılığı karikatürize etmeye gerek dahi kalmayacak bir şekilde komik bir duruma düşmüştür.
İşin can acıtan tarafı ise bu komedinin ısrarlı uygulaması trajediler doğurması. Biz komedinin kaynağı trajedi diye bilirdik. Ama gelin görün ki Türkiye-Kürt savaşında bu durum da tersine dönmüş vaziyette.
Peki bu perde ne zaman kapanacak? Bu trajedi ne zaman bitecek?
Bunu kestirmek çok zor.
Ama inanın ki o perde kapandığı zaman ortada alkışlanacak hiçbir şey kalmayacak. Kimse o sahnede olup biteni hatırlamak dahi istemeyecek.  
(22 Ekim 2011 - Yeni Özgür Politika)

6 Kommentare:

  1. kurt milliyetçisi de bunu yazana denir herhalde

    AntwortenLöschen
  2. bu ne aşağılık kompleksidir böyle ya,sen küçük aklınla ve at gözlüklerinle dalga mı geçtiğini sanıyorsun.kafanı gömdüğün yerden çıkar da Türkiye'nin büyüklüğüne bir bak.satılmış oğlu satılmışlar sizi...

    AntwortenLöschen
  3. O Şanlı Türk Bayrağını blogunda barındırma Doğan!

    AntwortenLöschen
  4. Pusu kuranlar mı kahraman sizin gözünüzde? Sizin kahramanlıklarınız bumu???

    AntwortenLöschen
  5. Güzel bir yazı olmuş tebrikler

    AntwortenLöschen
  6. Dogan arkadasin yazisi her zaman ki gibi muhtesem ve bilgilendirici. Erbil'de zevkle ve gururla okumaya devam ediyoruz.
    Verilen reaksiyonlara gelince: Hey Turk fasisti sana sesleniyorum! Senin o buyuk Turkiye Cumhuriyeti dedigin sey hirsizlikla, vahsetle kurulmus bir seydir. Bunu bildiginiz icin kompleksinizden kimi oldureceginizi sasirmissiniz. Sunu degistiremiyeceksiniz: Kurdistan Kurtlerindir, Turklerin degil! Iste sizi kavuran asil sey budur.

    AntwortenLöschen